fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Aktiemarknad

Arnhult om fastighetsfesten på börsen: ”Inte konstigt”

Publicerad: 13 januari 2023, 07:28

Fastighetssektorn har gått starkt sedan botten i oktober i fjol. Från lägstanivåerna är OMX Stockholm Real Estate GI upp över 40 procent och hittills under 2023 har indexet rusat 15 procent.

Ämnen i artikeln:

Rutger Arnhult

ND

Nyhetsbyrån Direkt

redaktionen@fastighetsnytt.se


Finans- och fastighetsmannen Rutger Arnhult, som i oktober 2022 sålde 40 miljoner aktier i Castellum till Akelius Residential Property, ser inga märkligheter i sektorns uppsving.

"Jag tycker inte det uppvaknande intresset för sektorn är konstigt. Börsen har verkligen prisat ned bolagen och nu är sektorn väldigt billig jämfört med direktmarknaden. Särskilt avseende de kommersiella segmenten", skriver han i ett sms till Nyhetsbyrån Direkt.

Han passar även på att berätta att det inte är han som ligger bakom storposterna i Castellum som ABG har mäklat (motsvarande 1,4 procent av det totala antalet aktier) under de senaste dagarna, något flera medier rapporterat om under torsdagen.

På frågan om vilka bolag han själv anser är mest intressanta svarar han:

"Jag tycker generellt att de kommersiella bolagen, som via deras KPI-indexerade hyresavtal erhåller en trots allt hygglig kompensation för stigande drifts- och räntekostnader är mest lockande."

Han exemplifierar med en handfull bolag som exempel.

"Sysselsättningen är ju alltjämt hög vilket är väsentligt för de kommersiella aktörerna såsom Castellum, Corem, Fabege, Wihlborgs med flera", skriver han.

Fastighetsprofilen pekar vidare på att både konjunkturen och hyresmarknaden "alltjämt uppvisar en så pass stabil nivå", vilket han lyfter som det mest positiva.

"Därutöver oroar jag mig inte över att vi skall komma att få alltför många ytterligare räntehöjningar eftersom många andra kostnader också bidrar till en vikande privat konsumtion", fortsätter han.

Enligt ägardatatjänsten Holdings äger Rutger Arnhult 52,4 procent av kapitalet i Wästbygg, 34,1 procent i Corem, 5,5 procent i Sagax, 4,6 procent i Castellum och har därutöver varierande stora poster i ytterligare en mängd bolag, varav de flesta inom fastighetssektorn.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev