Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Året inleds med kraftiga börsfall

Publicerad: 7 januari 2016, 08:13

Det nya året har inletts på ett ganska bedrövligt sätt på börsen. Hittills i år har det varit fallande kurser och börsens huvudindex OMX S30, som omfattar de 30 mest omsatta bolagen, föll med 4,1 procent de första två handelsdagarna. På torsdagen har fallit tilltagit och OMX S30 har i skrivande stund fallit med 7,3 procent sedan årsskiftet.


Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Samhällsbyggnadsaktierna, som ifjol presterade betydligt bättre än övriga börsen, har också fallit och i skrivande stund har FSBX fallit med 5,9 procent sedan årsskiftet. Endast på torsdagen, har FSBX fallit med 3,6 procent.

Det är ånyo en Kinafrossa som orsakar börsfallet men som bekant föll börserna rejält i augusti 2015 då oro över den ekonomiska utvecklingen i Kina uppstod. Nu har en ny våg av Kinaoro sköljt över börsvärlden och volatiliteten är stor.

Huruvida det handlar om en mer långvarig nedgång, ett trendbrott, eller ännu en kortsiktig fluktuation är i dagsläget svårt att avgöra.

Sverrir Thór

Ämnen i artikeln:

Stockholmsbörsen

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.