Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Aktiemarknad

Alecta startar renodlat fastighetsbolag

Publicerad: 19 mars 2020, 09:02

Pensionsbolaget Alecta ska ta en mer aktiv roll på fastighetsmarknaden.

Pensionsbolaget Alecta har skapat ett helägt dotterbolag för sin fastighetsverksamhet. ”Målet är att växa de kommande åren både genom förvärv och utveckling, i kombination med aktiv förvaltning och stort kund- och hållbarhetsfokus”, säger Lena Boberg, tillträdande vd på Alecta Fastigheter.


Ämnen i artikeln:

ICA FastigheterAlecta

Det är Alectas styrelse som beslutat att bolagisera den svenska fastighetsverksamheten genom det nya dotterbolaget Alecta Fastigheter AB. 

Vd för bolaget blir Lena Boberg, som i dag är vd för Ica Fastigheter. 

Läs även: Går från Nordier till Ica Fastigheter 

Bolagiseringen är en process som sker över en period på 18 månader. Efter denna period kommer Alecta Fastigheter att återta större delen av fastighetsförvaltningen från de externa aktörer som idag förvaltar fastigheterna.

- Alecta har de senaste åren ökat andelen reala tillgångar i vår portfölj och kommer att fortsätta med det framöver. Genom bolagiseringen av Alecta Fastigheter AB skapas en större plattform för Alectas fastighetsaffärer, så att vi kan öka skalbarheten och samtidigt fortsätta förvalta våra kunders pensionspengar till så låg avgift som möjligt, säger Hans Sterte, chef för kapitalförvaltning och vice vd på Alecta, i ett pressmeddelande.

Alecta Fastigheter uppger att man kommer att nyanställa ett större antal personer och ha en styrelse med både interna och externa ledamöter. Axel Brändström som i dag är chef för reala tillgångar på Alecta kommer att bli styrelseordförande.

Bolaget kommer initialt att äga och förvalta fastigheter till ett värde av 45 miljarder kronor.

Andreas Jennische

Nyhetschef

andreas.jennische@fastighetsnytt.se

Ämnen i artikeln:

ICA FastigheterAlecta

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News