Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Aktiespararna ratar Brinovabud

Publicerad: 29 Juni 2012, 05:28

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att rata det bud Backahill Holding har lagt på Brinova. Budet löd på 105 kronor per aktie vilket Aktiespararna tycker är på tok för litet jämfört med substansvärdet på 126,55 kronor.


Ämnen i artikeln:

AktiespararnaBackahill FastigheterBrinova Fastigheter

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att rata det bud Backahill Holding har lagt på Brinova. Budet löd på 105 kronor per aktie vilket Aktiespararna tycker är på tok för litet jämfört med substansvärdet på 126,55 kronor. Dessutom innebär budet endast en budpremie på drygt 1 procent enligt ett pressmeddelande.

Brionvas budkommité har rekommenderat budet delvis beroende på att när accepttiden inleddes hade huvudägaren Backahill redan säkrat 83,9 procent av aktierna och 88,9 procent av rösterna.

I ett pressmeddelande säger Carl Johan Högbom, tillförordnad vd på Aktiespararna, att de små aktieägarna inte ska drabbas av en generationsväxling hos Backahill. Åsa Wesshagen, ansvarig för bolagsfrågor hos Aktiespararna, säger i samtal med Fastighetsnytt att Aktiespararna hade hoppats på ett högre bud. Hon vill dock inte säga vilket pris man anser vara skäligt.

Acceptperioden för budet löper ut den 6 juli.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.