Torsdag22.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Aktier och fastigheter attraktiva

Publicerad: 17 December 2013, 07:34

Institutionella investerare i Norden rankar nu aktier som det mest attraktiva tillgångsslaget enligt en ny undersökning som Pangea Property Partners har genomfört.


Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Institutionella investerare i Norden rankar nu aktier som det mest attraktiva tillgångsslaget enligt en ny undersökning som Pangea Property Partners har genomfört. 60 procent av institutionerna ser aktier som mest attraktiva vilket kan jämföras med förra årets undersökning då 16 procent höll aktier som mest attraktiva.

Man ser även fastigheter som attraktiva och 54 procent av institutionerna avser öka sin fastighetsexponering under kommande tolv månader. Enligt Pangea handlar det om fastighetsförvärv på 40 miljarder kronor totalt.

”Tidigare har typiska lågrisksektorer som bostäder och samhällsfastigheter varit mest attraktiva, men nu står kontorsfastigheter högst på investeringslistan. Det tyder på att man söker en större exponering mot hyresmarknaden och tror på den ekonomiska utvecklingen framöver,” skriver analyschef Mikael Söderlundh i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.