Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Sök

Aktiemarknad

Aktieägare från alla världens hörn – och Botswana

Publicerad: 23 mars 2017, 13:42

Bank of Botswana har sina huvudkontor i huvudstaden Gaborone.

Foto: Wikipedia.

Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.


Ämnen i artikeln:

Det pratas omSkanska

Svenska fastighetsaktier är heta, det vet vi redan. Intresset är stort för indirekt investering i en sektor som går som tåget och ger sina aktieägare bra valuta för pengarna. Både inhemska och utländska investerare har aptit för svenska fastighetsaktier och en sammanställning Fastighetsnytt har gjort av utländskt ägande i svenska samhällsbyggnadsaktier, baserat på data från ägartjänsten Holdings, visar att investerare från alla världens hörn vill ta del av framgången.

Bland länderna som förekommer i sammanställningen är ”de vanliga misstänkta” såsom USA, Norge, Storbritannien, Hong Kong och Australien samt många andra. I flocken finns sedan en hel del udda fåglar men de mest exotiska måste nog ändå anses vara afrikanska republiken Botswanas centralbank. Bank of Botswana är ingen jättestor investerare på den svenska fastighets- och samhällsbyggnadsmarknaden men har dock aktier i en handfull bolag.

Totalt äger man aktier i sex stycken svenska samhällsbyggnadsbolag till ett sammanlagt värde om 12 miljoner kronor. En rolig kuriosa i sammanhanget är att lejonparten av innehavet är koncentrerat till Skanska där man äger aktier för 11 miljoner kronor, givet rådande marknadsvärde.

Ämnen i artikeln:

Det pratas omSkanska

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.