Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Video

Gammalt blir nytt och värdefullt

Publicerad: 15 oktober 2018, 12:24

Foto: Elias Ljungberg

Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade.


Ämnen i artikeln:

Business Arena StockholmGöran Cars

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Att omvandla så kallade brownfields, som ofta består av gammal industrimark i centrala lägen, kan vara ett bra sätt att skapa värden där man inte bara kan förnya stadsdelar som är i behov av förnyelse utan även bara miljöer som är uppskattade. Det säger Göran Cars, professor i stadsbyggnad, som talade om ämnet på Business Arena Stockholm nyligen.

– Det finns många argument för att göra det. Den ligger ofta ganska centralt och har ett behov av förnyelse. Samtidigt får man inte blunda för att ibland är det komplicerat och dyrt, säger han. Det är dyrt både på grund av miljöfaktorer men också för att vi har gamla byggnader som är komplicerade att bygga om då de befinner sig i ett dåligt skick.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.