Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Video

“En välbalanserad penningpolitik”

Publicerad: 6 november 2015, 18:00

Riksbanken.

Foto: Sverrir Thór.

Riksbanken bedömer läget i den svenska ekonomin som bra och att det har börjat skapas ett underliggande inflationstryck som kan ta inflationen upp till målet på 2 procent i slutet av nästa år.Det säger första vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick som på fredagsmorgonen talade på Fastighetsägarnas frukostseminarium.


Ämnen i artikeln:

Kerstin af JochnickRiksbanken

Riksbanken bedömer läget i den svenska ekonomin som bra och att det har börjat skapas ett underliggande inflationstryck som kan ta inflationen upp till målet på 2 procent i slutet av nästa år. Det finns dock en hel del osäkerhetsfaktorer som gör att man anser att penningpolitiken fortsatt behöver vara expansiv för att målet ska uppnås. Det säger första vice riksbankschefen Kerstin af Jochnick som på fredagsmorgonen talade på Fastighetsägarnas frukostseminarium.

Världens två mest tongivande centralbanker, amerikanska Federal Reserve och Europeiska centralbanken, går i otakt och det i kombination med den ovissa ekonomiska situationen i Kina gör att det globala ekonomiska är svårtolkat, säger hon.

Kerstin af Jochnick påpekar att Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer indikerar prishöjningar på horisonten och med hänsyn till det säger hon att Riksbankens penningpolitik för närvarande är välbalanserad.

Sverrir Thór

Dela artikeln:


Fastighetsnytt nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.