onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Vd-byte på Fastighetsnytt

Publicerad: 5 september 2019, 09:30

Lena Malm.

Lena Malm slutar som vd för Fastighetsnytt i månadsskiftet och efterträds av Peter Lingmerth som närmast kommer från en roll som Business Unit Manager för Mediatec Sverige.

Ämnen i artikeln:

FastighetsnyttPeter Lingmerth

Lena Malm slutar som vd för Fastighetsnytt i månadsskiftet och efterträds av Peter Lingmerth, som närmast kommer från en roll som Business Unit Manager för Mediatec Sverige.

Fastighetsnytts styrelse och Lena Malm, vd för Fastighetsnytt, har gemensamt kommit överens om att Lena lämnar sitt uppdrag som vd den 30 september.

– Jag och styrelsen tackar Lena för hennes hårda jobb med att föra in Fastighetsnytt och Byggindustrin i Bonnier News samt för hennes bidrag att utveckla konceptet Business Arena mot nya framgångar, säger Peter Fellman, ordförande för Fastighetsnytt.

Fastighetsnytt köptes av Bonnier News 2017 och Lena Malm tillträdde vd-rollen i maj 2018.

– Vi står nu inför nästa steg i utvecklingen av Fastighetsnytt och Byggindustrin och då har Lena och jag kommit överens om att det bästa är att hon lämnar över stafettpinnen till någon annan eftersom vi inte riktigt har samma syn på vägen framåt. Men vi är otroligt tacksamma för Lenas gedigna arbete och att hon också kommer att bidra till att den nya vd:n Peter Lingmerth får en så bra start som möjligt, fortsätter Peter Fellman.

Lena Malm kommenterar:

– Det har varit oerhört utvecklande att få möjligheten att leda förflyttningen av Fastighetsnytt och Byggindustrin, med väldigt olika struktur, kultur och bakgrund, in i Bonnier News större sammanhang. Jag har fått jobba med duktiga kollegor, samarbetat med viktiga aktörer inom fastighets- och samhällsbyggnadssektorn, och även varit en del av medielandskapet inom Bonnier News. Mitt uppdrag har varit väldigt stimulerande och gett mig ny kunskap om fastighets- och samhällsbyggnadssektorn och den oerhört centrala roll den har i Sverige.

Vad är du mest stolt över att ha uträttat som vd för Fastighetsnytt?

– Jag är stolt över många saker men för att nämna några: Att vi har satsat på ett förbättrat nyhetsarbete på Fastighetsnytt och Byggindustrin – som vi redan ser en positiv effekt av. Att vi har förändrat innehållsarbetet för Business Arena. Att vi har öppnat upp dialogen med deltagare och partners via advisory board för att säkerställa innovation och kvalitet. Att vi introducerat rundabordssamtal för att bidra till samverkan. Att vi går in i Norden i samband med Business Arena Helsinki.

Hur ser framtiden ut för Business Arena?

– Den är mycket positiv. Det krävs stora investeringar inom samhällsbyggnadssektorn och jag tror att samverkan mellan privata och offentliga aktörer kommer att vara nyckeln. Och där är Business Arena en viktig plattform för att sammanföra hela sektorn. Jag tror på en fortsatt stark utveckling för Business Arena – så väl nationellt som internationellt. Det personliga mötet kommer att bli än mer betydelsefullt i en allt mer digitaliserad värld.

Hur ser dina planer ut framöver?

– Jag kommer att jobba nära min efterträdare under en övergångsperiod för att vd-bytet ska gå så smidigt som möjligt. Vad som händer därefter har jag ännu inte fattat något beslut kring även om jag redan fått en del förfrågningar. Min erfarenhet är bred och innehåller såväl ledarskap och förändringsarbete som marknad och försäljning så jag ser fram emot nya spännande utmaningar längre fram.

Peter Lingmerth.

Den nya vd:n Peter Lingmerth tillträder 1 oktober och kommer senast från rollen som Business Unit Manager för Mediatec Sverige.

– Jag ser med ödmjuk förväntan fram mot att börja min roll inom Fastighetsnytt och Byggindustrin. Det ska bli oerhört spännande att, till stor del, lära sig en ny bransch men jag ser även fram mot det stora nätverk och den kompetens som finns inom både bolaget och hela Bonnierkoncernen, säger Peter Lingmerth och fortsätter:

– Jag vill både tro och hoppas att min bakgrund, kompetens och erfarenhet inom kommunikation, varumärke och evenemang kan komma till nytta i min nya roll. Jag har höga förväntningar på alla de kompetenta kollegorna och ser fram emot att tillsammans med dem bygga vidare och utveckla bolaget.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev