torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Västervik utsedd till Årets Stadskärna 2017

Publicerad: 18 maj 2017, 05:29

Västervik vann över Kalmar och Tibro.

Västervik vann utmärkelsen Årets Stadskärna 2017 i konkurrens med Kalmar och Tibro. Utnämningen ägde rum på onsdagskvällen i Varberg – fjolårets segrare.

Ämnen i artikeln:

Västervik

Västervik vann utmärkelsen Årets Stadskärna 2017 i konkurrens med Kalmar och Tibro. Utnämningen ägde rum på onsdagskvällen i Varberg – fjolårets segrare.

Utmärkelsen går till den svenska stad som under de senaste åren gjort störst framsteg vad gäller förnyelse av centrum, där det ska finnas ett flertal mätbara resultat av utvecklingen.

I Västervik stod man för några år sedan med problem med vikande handel och ett dåligt handelsindex och någon samverkan kring stadsutvecklingsfrågor existerade enligt motiveringen inte. Men trenden har vänt, och juryns motivering lyder:

“Outtröttligt har man gnetat på och aldrig gett upp. Gamla beprövade arbetsmetoder har ersatts av nya utmanande arbetsformer i en stark samverkan. Allt för den gemensamma visionen att erbjuda en attraktiv och levande stadsmiljö, dag- och kvällstid, för såväl boende som besökare. Att ständigt sträva efter att utvecklas och ligga i framkant för nya utmaningar och arbetsmetoder är ett signum för Årets Stadskärna 2017”.

– Att bli utsedd till Årets Stadskärna är stort och en bekräftelse på det hårda arbete som ligger bakom. Faktum är att alla tre städer är riktiga vinnare för de har bestämt sig för att satsa på sin stad och stadskärna och de vet varför de gör det, säger Lena Lindström, juryns och Svenska Stadskärnors ordförande.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev