måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Vad ser Eurocommercial som andra inte ser?

Publicerad: 31 oktober 2016, 13:27

Foto: C4 Shopping.

Förra veckans stora nyhet på den skånska fastighetsmarknaden måste vara Eurocommercials köp av köpcentret C4 Shopping i Kristianstad. Att någon köper ett köpcentrum i Kristianstad är kanske inte så förvånande men prislappen på 1,7 miljarder kronor i underliggande fastighetsvärde fick nog många att tappa hakan.

Ämnen i artikeln:

Det pratas omFastighetsmarknaden i SydsverigeEurocommercialKristianstad

Skåne är förvisso en folkrik region med en stor framtida potential men de flesta är överens om att det är i Skånes västra delar som regionens epicenter kommer att förbli, i synnerhet med de dynamiska möjligheter som ett ökat antal fasta förbindelser över Öresund kommer att medföra.

En rådgivare med bra insyn i den skånska fastighetsmarknaden som Fastighetsnytt pratat med säger sig ha svårt att se hur denna investering ska gå att räkna ihop med tanke på det begränsade upptagningsområdet och den benhårda konkurrensen från både Malmö där några av de större galleriorna kämpar och från Helsingborg.

Eurocommercial har så klart gjort en kalkyl och en due diligence och det blir intressant att se om de har sett en potential i Kristianstad som andra inte har gjort.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev