onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Vacse köper Norrköpings nya tingsrätt

Publicerad: 22 januari 2019, 13:14

Norrköpings nya tingsrätt. Bild: ÅWL Arkitekter.

Tillsammans med Serneke Projektutveckling har Vacse vunnit upphandlingen för bygget av Norrköpings nya tingsrätt. Vacse förvärvar projektet av Serneke.

Ämnen i artikeln:

ÅWL arkitekterSernekeVacseNorrköping

Tillsammans med Serneke Projektutveckling har Vacse vunnit upphandlingen för bygget av Norrköpings nya tingsrätt. Huset blir cirka 4 000 kvadratmeter stort.

I samband med projektet förvärvar Vacse projektet av Serneke.

Fastigheten tillträds under 2022 och kommer vara belägen i området Saltängen, ett strategiskt läge mellan de två nya stadsdelarna Inre Hamnen och Norra staden/Butängen och med närhet till Kriminalvården, polishuset samt resecentrum.

– Vi är mycket glada att vi fortsätter vinna offentliga upphandlingar av hyreskontrakt. Domstolsverksamhet ställer höga krav på utformningen av lokalerna och val av tekniska lösningar, säger Stephan Åkerlund, Affärsutvecklingschef Serneke Projektutveckling.

Projektet kommer att bli Vacses femte domstol och byggnaden uppförs i 4 våningar och med en yta om cirka 4 000 kvadratmeter.

– Vi är oerhört glada över att få möjlighet att förvärva denna fastighet och etablera sig i en för Vacse ny, expansiv stad. Förvärvet är helt i linje med vår förvärvsstrategi, säger Fredrik Linderborg, vd på Vacse.

ÅWL Arkitekter står för arkitekturen.

Förvärvet är villkorat av Regeringens godkännande av hyresavtalet.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev