Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Utvecklar trygghetsboende i Höganäs

Publicerad: 18 februari 2019, 11:26

Nytt trygghetsboende i Viken. Bild: Midroc Properties / Jakobsson Pusterla

Midroc Properties har tillsammans med arkitektkontoret Jakobsson Pusterla vunnit en markanvisningstävling för ett nytt trygghetsboende i Viken, i Höganäs kommun.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeMidroc Fastigheter

Juryn bestod av bland andra stadsarkitekten och planchefen i Höganäs kommun. Motiveringen för det vinnande förslaget lyder: ”Midroc och arkitektkontoret Jakobsson Pusterla har redovisat ett genomarbetat och spännande förslag, väl anpassat till Vikens befintliga bebyggelse och kulturmiljö. Byggnadernas placering på fastigheten ger de boende en skyddad innergård och för tanken till äldre skånegårdar.”

– Vi blev glada för beskedet och ser mycket fram emot att börja arbeta med projektet. Vårt förslag har en varsam småskalighet för att smälta in väl i Vikens befintliga bebyggelse och det är något som har varit viktigt för oss under hela arbetet, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc Properties kontor i Helsingborg.

– Vi inspirerades av de kvalitéer som finns i närliggande bebyggelse och gjorde en modern tolkning av dem. En viktig aspekt var också att ta tillvara hela tomten. På så sätt skapar vi ett boende för människor med olika livssituationer, behov och preferenser, säger Jan Jakobsson, arkitekt på Jakobsson Pusterla.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev