Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Turbulensen fortsätter – ännu en CFO lämnar Castellum efter kort tid

Publicerad: 17 november 2022, 07:16

Maria Strandberg. Foto: Castellum

Maria Strandberg slutar som CFO på Castellum efter bara några månader. Hon säger upp sig för nya utmaningar, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetCastellum

R


Maria Strandberg kommer att kvarstå i sin roll medan rekrytering av ny CFO pågår.

– Jag vill tacka Maria för hennes insatser på Castellum, inte minst för det stora arbete som gjorts för att integrera ekonomifunktionerna under sammanslagningen av Castellum och Kungsleden under året. Jag önskar Maria lycka till på nästa uppdrag, säger Rutger Arnhult, vd, Castellum.

Rekryteringsprocessen för en ny finanschef inleds omedelbart.

Läs även: Rutger Arnhult: “Det tar längre tid att göra bra affärer”

Maria Strandberg tillträdde rollen den 1 mars i år och kom närmast från posten som ekonomichef på Kungsleden. Hon har även tidigare arbetat som revisor på EY och är civilekonom. Maria Strandberg efterträdde Ylva Sarby Westman, som lämnade sin roll efter att nye storägaren Rutger Arnhult tog över och fusionerade Kungsleden och Castellum.

”Jag välkomnar Maria Strandberg från Kungsleden som ny CFO. Nu har vi hela nya koncernledningen på plats och har fullt fokus på vår fortsatta tillväxtresa för Castellum”, sa vd Rutger Arnhult i februari, i ett pressmeddelande i samband med nyheten.

Läs även: Biljana Pehrsson tonar ned krisrubrikerna: ”Det blir lite överdrivet”

Biljana Pehrsson gick från vd-posten från Kungsleden till Castellum i december 2021. Men bara drygt en månad senare tog Rutger Arnhult över som vd för Castellum. Anledningen som kommunicerades var att parterna vid sammanslagningen med Kungsleden inte var överens om hur integrationsarbetet skulle gå till.

Sedan dess har Biljana Pehrsson varit väldigt fåordig om det som hände, men berättade för Dagens industri att det inte alls blev som hon och medarbetarna på Kungsleden hade tänkt sig.

I augusti i år tog Biljana Pehrsson över som ny Sverige-vd för bostadsutvecklaren Nordr.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev