Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tobin pausar Uppsala-projekt

Publicerad: 14 januari 2019, 12:54

Uppsala Domkyrka. Foto: Wikimedia /Cyberjunkie

Tobin Properties planer på att omvandla Hotell Linné i Uppsala till bostäder, stoppas tills vidare. Anledningen är att marknaden inte utvecklas som man tänkt, enligt UNT.

Ämnen i artikeln:

Tobin PropertiesUppsala

Tobin Properties planer på att omvandla Hotell Linné i Uppsala till bostäder, stoppas tills vidare. Bolaget för istället samtal om att hyra ut hotellet som studentbostäder eller lägenhetshotell. Det skriver Upsala Nya Tidning.

Till tidningen säger affärsutvecklingschefen Mathias Wallestam att anledningen är att marknaden inte utvecklats som bolaget tänkt sig, och att man därför kommit fram till att man behöver vänta med projektet.

Bolaget för nu samtal med olika aktörer om att hyra ut hotellet, men när de första hyresgästerna kan flytta in vet man ännu inte, och inte heller i vilken mån fastigheten behöver byggas om för att kunna hyras ut.

Sedan tidigare har bolaget backat från köpet av Region Uppsalas kontorsfastigheter vid Slottsgränd, som också var tänkta att omvandlas till bostadsrätter.

– Vi är nya i Uppsala. Och tajmingen var inte den bästa när vi kom in samtidigt som marknaden gav vika, säger Mathias Wallestam till UNT.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev