fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Sweco konstruerar Norra Tornen

Publicerad: 29 februari 2016, 12:10

Bild: Oscar Properties.

Sweco kommer på uppdrag av Oscar Properties att konstruera Norra Tornen, som nu har börjat byggas i den framväxande Hagastaden i norra Stockholm.

Ämnen i artikeln:

HagastadenNorra Tornen

Byggnaderna kännetecknas av en fasad av asymmetriskt placerade boxar i glas och betong, något som innebär en svår konstruktionsutmaning, enligt Sweco.

– Det är såklart prestigefyllt att vara med i ett projekt som kommer att förändra Stockholms stadsbild för alltid. Alla höghus är unika på sitt sätt och är ofta mycket komplexa konstruktioner. Utöver de tekniska utmaningar som alltid uppkommer när man bygger så här höga hus så har uppgiften att matcha arkitektens gestaltning av de varierande fasaderna, med en tekniskt fungerande lösning, varit speciellt utmanande, säger Sören Hed, vd för Swecos konstruktörer.

Sweco är huvudkonstruktör för det första tornet, Innovationen, men har även option på det andra tornet, Helix. Uppdraget omfattar förstudier av de konstruktionstekniska konsekvenserna, framtagande av system- och bygghandlingar – inklusive Prefab och grundkonstruktion.

Redaktionen

Källa: Sweco

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev