fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Sweco förvärvar belgisk konsultjätte

Publicerad: 10 januari 2023, 08:06

Åsa Bergman, vd och koncernchef Sweco.

Foto: Tobias Regrell

Sweco har förvärvat belgiska konsultföretaget VK architects+engineers med 600 anställda och kontor i flera europeiska länder.

Ämnen i artikeln:

SvepetSweco

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Genom ett aktieöverlåtelseavtal med VK architects+engineers införlivar Sweco bolagets verksamhet med sin egen.

Bolaget som erbjuder tjänster inom bland annat arkitektur, infrastruktur och byggnadskonstruktion är främst verksamt i Belgien men opererar i Nederländerna, Luxemburg, Storbritannien och Vietnam. VK architects+engineers konsoliderade omsättning uppgår till cirka 70 miljoner euro vilket motsvarar cirka 781 miljoner svenska kronor.

– Affären är helt i linje med vår tillväxtstrategi. Världen transformeras vilket driver efterfrågan på såväl specialiserad som bred expertis inom en rad olika områden. Sweco och VK kompletterar varandra väl i fråga om expertis och företagskultur. Dessutom delar vi samma vision om att omvandla samhället i en hållbar riktning. VK är en perfekt match till Sweco och jag vill hälsa våra nya kollegor varmt välkomna, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef för Sweco, i en kommentar.

Sweco övertar i samband med förvärvet samtliga aktier i VK:s dotterbolag. Affären är villkorad ett godkännande från den belgiska konkurrensmyndigheten och ett avslut är beräknat under första halvåret 2023.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev