onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Strandade hyresförhandlingar i Stockholm

Publicerad: 3 november 2015, 13:13

Simon Safari. Foto: Jan Backman/Hyresgästföreningen.

Fastighetsägarna Stockholm har lämnat förhandlingarna med Hyresgästföreningen, om ett ramavtal för 2016 års hyror.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsägarna StockholmHyresgästföreningenStockholm

Fastighetsägarna Stockholm har lämnat förhandlingarna med Hyresgästföreningen, om ett ramavtal för 2016 års hyror. “Efter flera år av låga räntor och låg inflation och i en tid när vinsterna för fastighetsbolag aldrig har varit större, talar allt för att bostadsbolagen borde visa återhållsamhet i årets hyresförhandlingar” skriver Hyresgästföreningen.

– Vi anser att Fastighetsägarnas yrkande inte har gett rimliga förutsättningar för att komma överens. Vi har försökt öppna för en dialog kring förvaltningskvalitet som en del av ett ramavtal men det har motparten inte velat diskutera, säger Simon Safari, ordförande för Hyresgästföreningen region Stockholm.

Förhandlingarna strandar efter två månader. Anledningen till det är dock olika beroende på vem du frågar.

Enligt Hyresgästföreningen beror det på att Fastighetsägarna inte har visat någon vilja att tillmötesgå Hyresgästföreningens önskemål om att förhandla utifrån faktiska kostnader för att driva och förvalta hyresfastigheter. De menar att Fastighetsägarna bara vill diskutera en förändring av hyresstrukturen i Stockholm efter geografiskt läge, utan att ta hänsyn till andra faktorer.

Enligt Fastighetsägarna beror de strandade förhandlingarna på att Hyresgästföreningen inte kommit med något konkret bud, varför de konstaterar att det saknas förutsättningar för att komma överens om en gemensam rekommendation om 2016 års hyreshöjningar i Stockholms stad.

Detta betyder att varje fastighetsägarna själva måste förhandla för sina hyresgäster.

Maria Nordlander

Källa: Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna Stockholm

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev