Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stans första hybridgräsplaner på plats – "precis vad Stockholm behöver"

Publicerad: 14 oktober 2022, 12:06

Hybridgräset rullas ut. Foto: Pye Seaton.

Nu har Stockholm rullat ut sina första hybridgräsplaner på Gärdet som tas i bruk under våren 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetStockholms stadDennis WedinKarin ErnlundStockholm

R


– Jag är stolt över att vi äntligen färdigställt de första hybridgräsplanerna i Stockholm och jag tycker att vi varit innovativa under arbetet. Att lägga konstgräs på den här platsen hade aldrig varit ett alternativ, kommenterar Dennis Wedin (M), fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Detta trots att staden senaste i september sa till Fastighetsnytt att man ångrar vissa beslut kring projektet.

Vad är hybridgräs?

En blandning av naturgräs och konstgräs, som klarar nästan tre gånger högre belastning än naturgräs och endast innehåller tio procent mikroplaster, jämfört med vanligt konstgräs.

Hybridgräsplanerna är de nordligaste i Europa och gräset är av liknande slag som det på Milans och Inters matcharena San Siro i Italien.

– Två nya fotbollsplaner i innerstaden är precis vad Stockholm, som har brist på idrottsytor, behöver. Hybridgräsplanerna på Gärdet kommer få stor betydelse för föreningslivet och idrotten, särskilt för barn och unga, kommenterar Karin Ernlund, idrottsborgarråd Stockholms stad.

Läs även: Staden ångrar mångmiljonsatsningen på Gärdet: ”Vi gjorde ett stort misstag”

De nya hybridgräsplanerna ligger utmed Sandhamnsgatan i närheten av Kampementsbadet. Runt spelplanerna finns stängsel och belysning. Den största delen av sportfältet är fortfarande öppet parklandskap. Hybridgräsplanerna har kostat 31 miljoner kronor för staden att uppföra.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev