fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Stålbo köper åtta fastigheter i Falun

Publicerad: 7 januari 2020, 11:59

Stålbo har förvärvat samtliga aktier i Trumbäcken Fastighets AB och Trumbäcken Fastighetsförvaltning & Service AB och köper därmed åtta fastigheter i Falun och två i Bjursås.

Ämnen i artikeln:

Pangea Property Partners

Stålbo förvärvade samtliga aktier i Trumbäcken Fastighets AB och Trumbäcken Fastighetsförvaltning & Service AB den 19 december.

Portföljen omfattar åtta fastigheter i centrala Falun och två i närliggande Bjursås. Ungefär 60 procent utgörs av bostäder – totalt 263 lägenheter – resten är hotell, kontor, handel och restauranger.

Tillträde är tänkt att ske senast den 1 april i år.

– Med förvärvet vill Stålbo bidra till en positiv utveckling av Falun genom att fortsätta att utveckla fastighetsbeståndet och vara en aktiv ägare, säger Patrik Junkka, som är en av Stålbos Fastigheters ägare, enligt ett pressmeddelande.

– Det finns tydliga samordningsfördelar med de 1 000 lägenheter som vi redan äger i Borlänge.

Pangea Property Partners har varit rådgivare till säljaren, Trumbäcken Invest AB, som kontrolleras av familjen Östman.

Ägare, huvudmän och beslutsfattare till Stålbo Fastigheter AB är Tomas Turovaara, Patrik Junkka och Magnus Bäcktorp via bolag. I ägarsfären finns idag ett bestånd om cirka 3 000 lägenheter och 57 000 kvadratmeter lokaler. Bolagen är bland annat verksamma i Kiruna, Gällivare, Haparanda, Luleå, Piteå, Umeå, Borlänge, Avesta, Skurup och Sjöbo.

Oskar von Bahr

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev