fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Söker nytt bygglov för Norra Tornen

Publicerad: 28 april 2016, 10:12

Norra Tornen uppförs just nu av Oscar Properties. Bild: Oscar Properties.

Den 25 april upphävde mark- och miljödomstolen Stockholms stadsbyggnadsnämnds beslut om bygglovet för fastigheten Innovationen, som tillsammans med Helix bildar Norra Tornen. Det redan påbörjade bygget kan dock fortsätta tills vidare.

Ämnen i artikeln:

Norra Tornen

Bygglovet hade överklagats av Luftfartsverket och en privatperson. Verket menade att tornen var för höga och riskerade att störa flygtrafiken. I sitt beslut konstaterar domstolen att mindre detaljer, som exempelvis tekniska detaljer på taket till det högre tornet, Innovationen, strider mot detaljplanens bestämmelser.

Oscar Properties, byggherre för de två tornen, har nu lämnat in nya bygglovshandlingar till stadsbyggnadskontoret. De ska granska om ändringarna stämmer med detaljplanen. Om de gör det räknar kontoret med att bevilja nytt bygglov inom kort.

Det överklagade bygglovet fortsätter att gälla i avvaktan på att mark- och miljödomstolens som eventuellt överklagas. Domstolen valde nämligen att inte “inhibera” det pågående byggarbetet av Innovationen, vilket innebär att det påbörjade arbetet tills vidare kommer att kunna fortsätta.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev