måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

SKB bygger 134 hyresrätter i Årsta – samarbetar med Coop

Publicerad: 27 februari 2023, 09:12

I SKB:s projekt på Årstafältet planeras 134 hyresrätter med en Coopbutik i bottenplan.

Foto: SKB/Kjellander Sjöberg

SKB har fått en markanvisning på Årstafältet för byggnation av ett lägenhetshus i trä. På entréplanet etableras en matbutik i Coops regi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

SvepetSKBCoopByggStockholm

Mårten Arvidsson

marten.arvidsson@bonniernews.se


Stockholms stad har tilldelat Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, en markanvisning för byggnation av ett kvarter bestående av 134 hyresrätter på Årstafältet. Byggnaden ritas av Kjellander Sjöberg och kommer att vara ett lågenergihus med fyra till åtta våningsplan som uppförs i trä, natursten och återvunnet material.

Läs också: Jätteprojektet Årstafältet i Stockholm pausat: ”Vi insåg ganska tidigt att det inte skulle gå”

Exploateringen sker i samverkan med dagligvarujätten Coop som kommer att etablera en saluhallsliknande butik i entréplanet på fastigheten. Coop kommer också att satsa på odling av örter och grönsaker i anslutning till byggnaden.

– Den här markanvisningen är ett kvitto på att vi bygger modernt och hållbart och kan bidra till att utveckla staden med nya helhetslösningar. Inte minst eftersom den här markanvisningstävlingen egentligen var utlyst för i huvudsak en kommersiell etablering, inte bostäder, säger Ingrid Gyllfors, vd SKB, i en kommentar.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev