lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Skanska får ytterligare order i USA

Publicerad: 9 juli 2019, 10:43

Skanska har tecknat avtal med Vornado Realty Trust om byggnation av ytterligare en entré till Pennsylvania Station i New York. Ordervärdet uppgår till 119 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,1 miljarder kronor.

Ämnen i artikeln:

USASkanska

Skanska har tecknat avtal med Vornado Realty Trust om byggnation av ytterligare en entré till Pennsylvania Station i New York. Ordervärdet uppgår till 119 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,1 miljarder kronor. Det är den tredje ordern bolaget har meddelat under tisdagen.  

Den nya östra entrén ligger på hörnet av 33:e gatan och Sjunde Avenyn. Projektet omfattar fyra våningar med ett glastak som spänner över rulltrappor, en trappa och en hiss. Entrén förbinder passagerare till Long Island Rail Road och gångar till New Yorks tunnelbana. Arbetet pågår och projektet beräknas vara färdigställt under 2020.

Skanska har sedan 2017 arbetat med att genomföra en omvandling av James A. Farely Post Office Building till nya Moynihan Train Hall. Under 2016 slutförde Skanska expansionen av Penn Station West End som kommer ansluta till den nya tåghallen. Samtliga projekt arbetar för att förbättra Penn Stationens trängsel och optimera passagerarupplevelsen .

Ajda Dzambic

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev