Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Skål! Här är SLP:s nya jätteuthyrning

Publicerad: 13 januari 2020, 09:07

Förmodligen världens bästa logistikläge? Oavsett svaret blir det Carlsberg som kommer att husera i Nettos tidigare centrallager i Falkenberg som SLP förvärvade i december. Foto: SLP och Carlsberg / Obs. bilden är ett montage

Nyligen offentliggjorde SLP sitt förvärv av Nettos centrallager i Falkenberg. Redan nu står det klart att Carlsberg blir ny hyresgäst.

Ämnen i artikeln:

Peter StrandSLP

Nyligen offentliggjorde SLP sitt förvärv av Nettos centrallager i Falkenberg. Redan nu står det klart att Carlsberg blir ny hyresgäst.

Det var strax före jul som SLP offentliggjorde sitt förvärv av Nettos centrallager i Falkenberg. Redan då berättade styrelseordförande Peter Strand för Fastighetsnytt att de hade en “jättebra idé” för fastigheten, som Netto ska lämna till 2021. Nu står det klart att Det blir Carlsberg som tar över som hyresgäst.

– När vi förvärvade fastigheten såg vi en tydlig uppsida i möjligheten att etablera en ny hyresgäst. Att vi redan kort efter förvärvet kan offentliggöra att vi har tecknat ett längre hyresavtal med Carlsberg är väldigt glädjande. Vi fortsätter att se att vi har kompetens och kapacitet att vidareutveckla vårt bestånd, säger Peter Strand i ett pressmeddelande.

Bryggerijätten kommer att hyra 20 000 kvadratmeter och har tecknat ett avtal med en initial period om sex år.

– Carlsberg har en stor tillverkningsenhet i Falkenberg. Genom att hyra de aktuella lokalerna från SLP kan vi effektivisera våra logistikflöden på ett mycket positivt sätt. Vi har haft en snabb och positiv dialog med SLP, som varit lyhörda för våra behov som hyresgäst, kommenterar Maria Franksen som är National Warehouse Manager & Outbound Operations Manager i Carlsberg.

Anders Siljevall
anders.siljevall@fastighetsnytt.se 

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev