Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Serneke vill bygga arena i Hagastaden

Publicerad: 12 februari 2019, 08:17

Visionsbild: Serneke/White Arkitekter.

Serneke har tecknat en avsiktsförklaring med KFUM Central om att utveckla ett idrotts- och kulturcenter vid Torsplan i framväxande Hagastaden i norra Stockholm.

Ämnen i artikeln:

HagastadenSernekeWhite arkitekter

Förslaget har utarbetats av White Arkitekter och omfattar en multifunktionell arena med plats för 2 000 åskådare, en specialhall för gymnastik samt ytterligare en idrottshall och lokaler för kulturverksamhet.

Även byggnader för kontor, hotell och gymnasieskola finns i förslaget.

Totalt handlar det om byggnader på totalt 40 000 kvadratmeter BTA.

– Våra planer på att bygga ett idrotts- och kulturcenter har konkretiserats rejält under den gångna hösten. Sernekes förslag gör att vår förening kan växa och ge Stockholms unga ett välbehövligt tillskott av mötesplatser för sina intressen och passioner, säger Hans von Uthmann, styrelseledamot KFUM Central och projektansvarig KFUM Centrals Idrotts- och Kulturcenter.

Nästa steg är att parterna inom kort kommer att inleda samtal med Stockholms stad gällande ett markanvisningsavtal. Därefter ska ett detaljplanearbete inledas. Enligt en bedömd tidplan ska detaljplanearbete och projektering kunna ske under 2019–2020 följt av byggnation under tiden 2021–2023.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev