fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Rodamco överklagar MoS-skiljedomen

Publicerad: 3 juli 2023, 08:05

Foto: Teresa Ahola

Rodamco överklagar skiljedomen i skiljeförfarandet mot Peab om byggandet av Mall of Scandinavia ”Vi är övertygande om att det finns goda grunder för att få den upphävd”, säger Jurn Hoeksema, Rodamco Projekt AB och COO Northern Europe, Unibail Rodamco Westfield.

Ämnen i artikeln:

SvepetUnibail-Rodamco-WestfieldPeabSolna

R


”Tvisten är inte avslutad och vi är förvånade över att Peab har gått så långt som att påstå att det inte längre föreligger några risker för Peab med hänsyn till tvisten. Vi kommer att ta tillvara alla möjligheter som står till buds för att få saken slutligt och korrekt rättsligt prövad”, skriver Rodamco.

Läs även: Tvist om Mall of Scandinavia – framgång för Peab

Enligt Rodamco meddelades två särskilda skiljedomar om principiella frågor i målet i mars 2021. Den nya domen som meddelades i fredags går tvärt emot dessa tidigare domar och innehåller, enligt Rodamco, i stort sett i varje del väsentliga fel.

"I den nu aktuella domen skiftade två av tre skiljedomare ståndpunkt i avgörande frågor, i vad som inte tycks vara resultatet av en juridisk analys. I stället har de dömt ut stora summor baserat på icke-rättsliga uppskattningar", skriver Rodamco.

Den tredje skiljedomaren i skiljenämnden ska ha skrivit sig skiljaktig till mycket stora delar av domen, enligt Rodamco.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev