Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Planerna för Tellus Towers går vidare

Publicerad: 1 februari 2019, 14:07

Tellus Towers Bild: SSM.

Planarbetet för 1 500 bostäder, där bland annat SSM:s profilprojekt Tellus Towers ingår, fortskrider. Det beslutade stadsbyggnadsnämnden vid sitt senaste möte.

Ämnen i artikeln:

TelefonplanSSM

Tellus Towers är en del av en större vision och satsning på Telefonplan söder om centrala Stockholm, och omfattar bland annat en överdäckning av tunnelbanan och en ny stationsbyggnad.

– Tellus Towers är en viktig del av en större vision och satsning på söderort. Unga, kreativa företag och organisationer som Hyper Island och Konstfack finns redan etablerade vid Telefonplan. Med Tellus Towers ska Telefonplan bli en ännu tydligare och livligare mötesplats, men med en annan karaktär än innerstaden, säger Mattias Roos, VD & koncernchef för SSM.

De två skyskraporna planeras att bli 58 respektive 78 våningar höga med 1 200 bostäder. Tornen får både hyres- och bostadsrätter, ägarlägenheter samt hotell. De är ritade av Gert Wingårdh.

Ordinarie plansamråd planeras till Q3 – Q4 2019 med efterföljande granskningsperiod fram till dess att detaljplanen planeras kunna antas under Q4 2020.

Projektet drivs idag i ett joint venture mellan SSM och den globala aktören Partners Group.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev