torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Peter Eriksson agerar mot kränkningar

Publicerad: 24 november 2017, 08:22

Bostadsminister Peter Eriksson. Foto: Miljöpartiet.

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att branschen gemensamt agerar mot kränkningar och bjuder därför in 14 olika aktörer till ett samtal den 30 november. “Som bostadsminister vill jag nu att vi gemensamt agerar för att ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp”, säger han.

Ämnen i artikeln:

MetooPeter Eriksson

Bostadsminister Peter Eriksson (MP) vill att branschen gemensamt agerar mot kränkningar och bjuder därför in 14 olika aktörer till ett samtal den 30 november.

– Byggbranschen har en historia som på flera sätt är problematisk ur ett jämställdhetsperspektiv. Nu är rätt tillfälle att förändra den bilden. Jag vill att vi gemensamt agerar för att ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp, säger Peter Eriksson, i ett pressmeddelande.

GS-facket, Byggnads, TMF, Byggherrarna, JM, Kvinnors byggforum, NCC, Peab, Skanska, Sveriges byggindustrier, Sveriges ingenjörer, Veidekke, SEKO och Maskinentreprenörerna har bjudits in till samtalet.

Det här brevet skickade ut till bolagen:

Hej,

Jag vill samtala med dig som aktör inom byggbranschen om hur vi gemensamt kan kraftsamla för att inga kvinnor ska utsättas för kränkande behandling. Jämställdhetsarbetet inom branschen har pågått under flera år och tagit sig olika uttryck. Som bostadsminister vill jag nu att vi gemensamt agerar för att ingen kvinna ska utsättas för kränkningar och övergrepp.

Välkomna!

Peter Eriksson
Bostadsminister

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev