torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Paketeringsutredningen skickas på remiss

Publicerad: 10 april 2017, 11:16

Bild: Dreamstime.

Finansdepartementet har beslutat att skicka den så kallade paketeringsutredning på remiss. “Det är inte seriöst att skicka det på remiss efter enbart tre arbetsdagar” säger Ulla Werkell, skattejurist på Fastighetsägarna.

Ämnen i artikeln:

Magdalena AnderssonRegeringenUlla Werkell

Finansdepartementet har beslutat att skicka den så kallade paketeringsutredningen på remiss. Svaren ska vara inne senast den 14 augusti i år.

Det var den 30 mars som den omdiskuterade utredningen överlämnade sitt slutbetänkande till finansminister Magdalena Andersson (S). Förslaget fick skarp kritik av fastighetsbranschen, som menar att det bör hamna i papperskorgen.

Ulla Werkell, skattejurist på Fastighetsägarna, tycker att det är “oseriöst” att efter så kort tid skicka förslagen på remiss.

– Finansdepartementet sa så sent som den 5 april att de skulle analysera paketeringsutredningens förslag noggrant innan det skickades ut på remiss. Då är det inte seriöst att skicka det på remiss efter enbart tre arbetsdagar, säger hon.

I remissen ligger att regeringen vill ha synpunkter på förslagen eller materialet i betänkandet. Remissvaren ska ha kommit in till Finansdepartementet senast den 14 augusti 2017.

– Om regeringen väljer att gå vidare med paketeringsutredningens förslag samtidigt som möjligheterna till ränteavdrag minskar kommer det slå hårt mot bostadsbyggandet. Om regeringen inte är nöjd med paketeringsutredningens förslag kan finansministern inte genomföra en snabbanalys och sedan tro att det räcker för att råda bot på den omfattande bostadsbristen, säger Ulla Werkell.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev