torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Öppnar för utredning av NKS-avtal

Publicerad: 9 november 2015, 14:00

Socialdemokraterna i Stockholms landsting vill undersöka om det går att omförhandla eller kanske till och med häva avtalet med Skanska angående byggandet av Nya Karolinska Sjukhuset.

Ämnen i artikeln:

SLLKarolinska Universitetssjukhuset

Socialdemokraterna i Stockholms landsting vill undersöka om det går att omförhandla eller kanske till och med häva avtalet med Skanska angående byggandet av Nya Karolinska Solna. Det skriver Svenska Dagbladet på måndagen.

Det återstår bara ett år till NKS enligt planerna ska öppna sina dörrar. Socialdemokraterna vill enligt SvD trots det se om det finns andra möjliga alternativ.

– Det finns ingen tid att förlora. NKS riskerar att bli skandalöst dyrt och nu måste vi utreda alla tänkbara alternativ, säger Erika Ullberg, socialdemokratiskt oppositionsråd i SLL till SvD.

Förslaget grundar sig bland annat i jämförelser med brittiska motsvarigheter som var förebilder när planerna för det nya sjukhuset lades. Det brittiska projektet dras nu med miljardförluster, en sparkad ledning och vården har dömts ut som den sämsta i Storbritannien.

Finanslandstingsråd Torbjörn Rosdahl (M) säger till tidningen att avtalet med Skanska hittills har fungerat perfekt.

– Ekonomin är helt enligt planerna och vi ligger också rätt i tiden, säger han till SvD.

Redaktionen

Källa: Svenska Dagbladet

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev