torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Ökad kontroll för Serneke i Karlastaden

Publicerad: 4 januari 2019, 14:04

Karlatornet skulle från början bli 266 meter högt, nu ligger det på 240. Bild: Zynka Visual/Serneke.

2016 bildade Serneke och NREP tillsammans Karlastaden Holding AB för att planera, bygga och utveckla stadsdelen Karlastaden i Göteborg. Nu förvärvar Serneke samtliga NREP:s aktier i bolaget.

Ämnen i artikeln:

KarlastadenFastighetsmarknaden i VästsverigeNREPOla SernekeSernekeGöteborg

Anledningen är att projektet nu går in i en ny fas med produktion och fortsatt utveckling. Då anser man att det finns ett ökat behov av förenklad styrning och snabbare beslutsvägar.

– Karlastaden skapar en ny siluett i Göteborg och är Sveriges mest spännande stadsutvecklingsprojekt. Tillsammans med NREP har vi lagt grunden för ett område som tillåter Göteborg att växa, men då projektet kommit in i en ny fas där byggnation tar vid planering, har Serneke fått möjlighet att förvärva NREP:s andel i projektet. Det möjliggör för oss att fortsatt kontrollera och driva projektet framåt och ansvara för färdigställandet, säger Ola Serneke, vd på Serneke.

Genom förvärvet kontrollerar nu Serneke sammanlagt 240 000 kvadratmeter byggrätter för kontor, bostäder och handel i vad som blir en ny blandstad i Göteborg.

– Karlastaden är ett visionärt och stort projekt, som tar mycket tid och resurser i anspråk. Att vi nu avyttrar vår andel i Karlastaden Holding AB beror främst på en vilja att frigöra utrymme för andra projekt. Genom att avyttra våra aktier till Serneke bidrar vi till att projektet blir lättare att koordinera och genomföra, säger Rickard S. Dahlberg, partner på NREP.

Förvärvet av samtliga NREP:s aktier i Karlastaden Holding AB, vilka utgör 50 procent av det totala antalet aktier, uppgår till en köpeskilling om 600 miljoner kronor, att betalas i likvida medel vid tillträde.

Karlastaden Holding AB kommer från och med december 2018 att konsolideras i Serneke Group AB.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev