fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Nybildat branch funding-bolag utmanar

Publicerad: 14 november 2017, 04:30

Flera av den svenska fastighetsbranschens mest tongivande bolag bildar tillsammans bolaget Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag, SF Invest. Bland delägarna finns Kungsleden, Wihlborgs, Wallenstam, Balder och Klövern.

Ämnen i artikeln:

CroisettePer SvenssonSF Invest

Flera av den svenska fastighetsbranschens mest tongivande bolag bildar tillsammans bolaget Svenska Fastighetsbranschens Investeringsaktiebolag, SF Invest. Bland det nya bolagets delägare, vars syfte är ”att utveckla fastighetsbranschen” är Kungsleden, Wihlborgs, Wallenstam, Balder och Klövern. Det framgår av ett pressmeddelande från SF-Invest.

Initialt står tio bolag bakom konsortiet och utöver de som nämnts ovan är Svenska Hus, Novi Real Estate, Midroc och Corem samt initiativtagaren till bolaget, Malmöbaserade fastighetsrådgivaren Croisette  Real Estate Partner. Croisettes grundare och vd Per Svensson sitter i SF Invests styrelse tillsammans med Sima Ghaemi, affärsutvecklare på Skanska, Lena Koerth, Head of Real Estate på Base2, Oscar Frånlund, affärsutvecklare på Klövern, och Marie Mannholt, kommunikationschef på Kungsleden.

SF-Invest är ett ”branch funding-bolag” som ägs gemensamt av fastighetsbranschen och skall bidra till dess utveckling genom att tillföra nytänk och smarta lösningar för branschspecifika kringtjänster, som det heter i bolagets pressmeddelande. Ytterligare nya delägare kan tillkomma innan årsskiftet.

I en kommentar säger Per Svensson att det är väldigt roligt att så många välrenommerade företag vill vara med och driva branschen framåt.

– Det finns enorm potential som ligger latent i undermåliga kringtjänster, säger han.

Hans kollega i bolagets styrelse, Sima Ghaemi, konstaterar att de flesta är överens om att fastighetsbranschen är konservativ.

– Jag ser fram emot att vara delaktig i att driva på utvecklingen på ett mycket spännande sätt.

Enligt Biljana Pehrsson, vd för Kungsleden ser man positivt på initiativet i takt med att marknaden och kundernas behov förändras snabbt.

– Att vi tillsammans utvecklar branschen och morgondagens tjänster, säger Biljana Pehrsson, Vd Kungsleden

Marie Bucht, vd för Novi Real Estate säger i en kommentar att Novi Real Estate står för nytänkande och utvecklar smarta lösningar som ger en bättre affär för bolagets kunder.

– För oss är det därför strategiskt viktigt att vara med i denna satsning, säger Marie Bucht.

Av pressmeddelandet framgår att man redan har inlett utvecklingen av det första bolaget och den första kringtjänsten som kommer att lanseras strax efter årsskiftet.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev