måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Ny styrelse och ordförande i Fastigo

Publicerad: 19 maj 2017, 02:40

Cathrine Holgersson.

Under torsdagens bolagsstämma för arbetsgivarorganisationen Fastigo valdes fyra nya ledamöter in i styrelsen. Cathrine Holgersson, vd Gavlegårdarna, valdes till ny ordförande.

Ämnen i artikeln:

Fastigo

Cathrine Holgersson har suttit i styrelsen tidigare men tar nu över efter Ulf Nyqvist som ny styrelseordförande. I dagens extrema situation där bostadsbristen ökar trycket på nybyggnation samtidigt som det äldre beståndet ska förvaltas på ett bra sätt ser hon arbetsgivarfrågorna som extra viktiga. Rekryteringsbehovet för fastighetssektorn bedöms vara 11 000 personer fram till 2025.
– Då är Fastigo som organisation synnerligen betydelsefull och att få vara med att driva den utvecklingen i form av rollen som ordförande känns naturligtvis både viktigt och spännande, säger Cathrine Holgersson till Fastighetsnytt.

Under årsstämman valdes fyra nya ledamöter till styrelsen, Benth Jensen, AB Ängelholmshem, Chris Österlund, AB Botkyrkabyggen, Emma Hård, HSB Göteborg och Peter Sjerling, HSB Mälardalen.
Cathrine Holgersson tycker att det är en bra blandning med ledamöter från både den privata och allmännyttiga sidan, samt organisationer som SABO och Fastighetsägarna.
– Även om det är en stor styrelse så har vi en väldigt bred kompetens. Det är utifrån de här aktörerna som väldigt mycket av utvecklingen kan ske i fastighetsbranschen.

Fastigos styrelse som består sju kvinnor och sju män:

- Anders Nordstrand, SABO
- Ann Irebo, HSB Skåne
- Annelie Vinsa, Kirunabostäder AB
- Benth Jensen, AB Ängelholmshem
- Cathrine Holgersson, AB Gavlegårdarna (ordförande)
- Chris Österlund, AB Botkyrkabyggen
- Emma Hård, HSB Göteborg
- Eva Nygren, AB Stockholmshem
- Håkan Berg, HSB Norra Stor‐Stockholm
- Marie Selin, NP3 Fastigheter AB
- Mikael Granath, Willhem AB
- Per‐Henrik Hartmann, Familjebostäder i Göteborg AB
- Peter Sjerling, HSB Mälardalen
- Reinhold Lennebo, Fastighetsägarna Sverige

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev