lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Ny storaffär för Batljan – Paulsson och Johansson in i bolaget

Publicerad: 27 oktober 2016, 04:05

Ilija Batljan är vd för Samhällsbyggnadsbolaget. Foto: Rikshem.

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar hela Gimmel fastigheters bestånd i Sundsvall, cirka 800 lägenheter, och blir delägare i det övriga beståndet. Därmed blir Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson nya storägare i bolaget.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i norra SverigeErik PaulssonSven-Olof JohanssonSBB FastigheterIlija Batljan

Samhällsbyggnadsbolaget förvärvar hela Gimmel fastigheters bestånd i Sundsvall, cirka 800 lägenheter, och blir delägare i det övriga beståndet. Därmed blir Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson nya storägare i bolaget, då de äger stora delar av Gimmel Fastigheter.

Gimmel Fastigheter äger i dagsläget 1 550 lägenheter, varav 800 ligger i Sundsvall. Bolaget ägs till lika delar av Erik Paulsson, Sven-Olof Johansson, Kvalitena, Peder Johnsson (vd) och Lennart Schuss.

Samhällsbyggnadsbolaget har en bred ägarkrets med fastighetskunniga aktörer. Vi är glada att kunna välkomna Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson som delägare i SBB. För mig är Erik och Sven-Olof två stora förebilder. Jag ser fram emot att tillsammans med dem och våra övriga aktieägare bygga nordens bästa, långsiktiga aktör inom bostäder och samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd, Samhällsbyggnadsbolaget.

Erik Paulsson och Sven-Olof Johansson deltar dessutom i en nyemission av stamaktier B.

Lennart Schuss är styrelseordförande i både SBB och Gimmel Fastigheter, därmed ökas även hans ägarandel. Affären kommer att behandlas på en extra bolagsstämma, på grund av de dubbla ordförandeskapen.

Maria Nordlander

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev