måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Ny hyra för Sollentunahems bostäder

Publicerad: 13 februari 2023, 10:32

Foto: Sollentunahem

Sollentuna och Hyresgästföreningen har enats om en ny hyresnivå för bostäder 2023. Överenskommelsen innebär en hyreshöjning på 4,5 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Ämnen i artikeln:

Svepet

R


Höjningen gäller från och med 1 mars. Överenskommelsen avser lägenheter inom Sollentunahem och de fastigheter som Sollentunahem förvaltar. För ett fåtal av fastigheter i beståndet blir det separata överenskommelser om lägre hyresnivåer.

– Hyreshöjningen är högre än de senaste årens höjningar, men täcker inte alla kostnadsökningar som Sollentunahem har gällande löpande förvaltning, elkostnader, byggmaterial och räntor. Samtidigt är det en orolig tid när många drabbas hårt ekonomiskt. Givet detta är vi nöjda över att ha nått en överenskommelse, och måna om att nu kunna informera våra hyresgäster om den nya hyran, kommenterar Sollentunahems vd Anna Mellström.

Läs även: Hela listan: Så mycket höjs hyrorna i år

Hyresgästföreningen och Burlövsbostäder har också kommit överens om hyrorna för 2023. Höjningen blir 5,25 procent.

Hyreshöjningen gäller från 1 februari och omfattar cirka 2610 lägenheter.

– Förhandlingarna med Burlövsbostäder har varit konstruktiva. Vi är nöjda med att hyresvärden, trots höga kostnadsökningar, har tagit sitt allmännyttiga ansvar och inte lagt över hela den ekonomiska bördan på hyresgästen, säger Christian Lundberg, förhandlare på Hyresgästföreningen region södra Skåne, i ett pressmeddelande.

Hyrorna är även klara för Nybro Bostad där höjningen hamnar på i snitt 4,75 procent och gäller från den 1 februari.

– Det har varit tuffa förhandlingar. Bostadsbolagets ekonomi är ansträngd och det har såklart märkts av under förhandlingen. Alla drabbas av de ökade kostnaderna i samhället och det är helt orimligt om hyresgästerna ensamma ska få bära bördan, kommenterar Mats Danielsson, ordförande för förhandlingsdelegationen i Nybro.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev