Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Nu byggs Oceanhamnen

Publicerad: 19 september 2017, 07:17

Oceanhamnen Waterfront Business District i Helsingborg. Illustration: Midroc

Ett stenkast från Knutpunkten i Helsingborg pågår nu utvecklingen av ett helt nytt affärsdistrikt – Oceanhamnen Waterfront Business District som beräknas bli klar år 2020.

Ämnen i artikeln:

OceanhamnenFastighetsmarknaden i SydsverigeMidroc FastigheterWihlborgs FastigheterHelsingborg

Det nya affärsdistriktet Oceanhamnen Waterfront Business District beräknas stå klart år 2020 och ingår i första etappen av projekt H+ som är Helsingborgs största stadsutvecklingsprojektet i modern tid.

– Successivt ska en miljon kvadratmeter gammal hamn och industrimark omvandlas till en ny stadsdel med bostäder, kontor och handel nära vattnet, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad, i ett pressmeddelande.

Helsingborgs stad, Midroc, Castellum och Wihlborgs har gemensamt utvecklat området. Wihlborgs börjar efter årsskiftet att bygga kontorsbyggnaden Prisma, med inflyttning 2019/2020.

– Det är en unik byggnad som för tankarna till diamanter, isberg och juveler. Det finns ett intresse för moderna kontor med ett centralt och kommunikationsnära läge, säger Jan-Erik Johansson, fastighetschef på Wihlborgs, i ett pressmeddelande.

Midroc kommer uppföra ett World Trade Center-kontor på pirarmen med utsikt över Öresund och Helsingborg.

– Förutom kontorsplatser i vårt Business Center och ett brett spektrum av kontorslokaler erbjuder vi ett spännande nätverk som stimulerar till regional och internationell handel, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef i Midroc Properties, i ett pressmeddelande.

Fakta om Oceanhamnen

- Erbjuder 32 000 kvadratmeter ny kontorsyta med ett spektakulärt läge vid stadens inlopp, ett stenkast från Helsingborgs Centralstation.
- Är granne med Campus Helsingborg.
- Söder om kontoren byggs fyra bostadskvarter med cirka 340 bostäder.
- Den industriella hamnen förvandlas till en spännande stadsdel med vattennära bostäder och kontor. Mötesplatser längs kajer, på torg och i parker bidrar till att skapa liv och rörelse i området och en kanal genom piren skapar en första ö i en ny urban arkipelag.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev