fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Norrporten i bytesaffär om 750 miljoner

Publicerad: 2 december 2015, 06:48

Sofie Blom Bergström. Foto: Norrporten.

I en bytesaffär med Stenvalvet har Norrporten har fastigheter med ett gemensamt värde på 750 miljoner kronor bytt ägare.

Ämnen i artikeln:

NorrportenÖstersundVäxjö

I en bytesaffär med Stenvalvet har Norrporten har fastigheter med ett gemensamt värde på 750 miljoner kronor bytt ägare. Norrporten köper hela Stenvalvets bestånd i Östersund, samtidigt som de säljer tre fastigheter i Växjö till Stenvalvet.

– På ett år har vi etablerat ett helt nytt marknadsområde som nu uppgår till cirka 60.000 kvm kontor samt omfattande byggrätter. Under hösten har en lokal organisation för förvaltning och kundvård byggts upp och från årsskiftet är vi fullt bemannade, säger Sofie Blom Bergström, marknadsområdeschef för Norrporten i Östersund.

Norrportens förvärv gäller kontorsfastigheter med en total yta om cirka 19 000 kvadratmeter. Bland hyresgästerna finns Länsstyrelsen, Domstolsverket och Region Jämtland Härjedalen.

Fastigheterna i Växjö som säljs till Stenvalvet är även de kontorsfastigheter, om totalt cirka 31 000 kvadratmeter. Även där är Länsstyrelsen hyresgäst, men också Växjö Tingsrätt, kommun och Skatteverket.

– Vi säljer de tre färdigutvecklade fastigheterna i Växjö och satsar vidare i staden med det nyss kommunicerade förvärvet av World Trade Center-projektet. Dessutom ges vi nu utrymme att förverkliga nybyggnation på de cirka 45 000 kvadratmeter byggrätter vi äger i Växjö i anslutning till Företagsstaden I11. Det här innebär en spännande framtid för Norrporten i Växjö, säger Jörgen Lundgren, vd för Norrporten.

Redaktionen

Källa: Norrporten

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev