lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Når högsta miljönivå – för åttonde gången

Publicerad: 13 november 2019, 12:32

Nya vårdbyggnaden i Huddinge får certifieringen Miljöbyggnad guld. Foto: Locum

Region Stockholms vårdfastighetsbolag får ännu en miljöcertifiering. Den här gången i Huddinge.

Ämnen i artikeln:

Locum

Region Stockholms vårdfastighetsbolag får ännu en miljöcertifiering. Den här gången i Huddinge.

Det är den nya byggnaden för operation och röntgen vid Huddinge sjukhus som certifierats med Miljöbyggnad guld, den högsta nivån enligt det svenska systemet som utvecklats av Sweden Green Building Council.

Därmed har Locum åtta vårdbyggnader som certifierats med denna högsta nivå för hållbart samhällsbyggande.

Den nya behandlingsbyggnaden för operation, intervention och röntgen vid Huddinge sjukhusområde certifieras med Miljöbyggnad guld. Illustration: Locum

Den nya behandlingsbyggnaden för operation, intervention och röntgen vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge mäter 29 000 kvadratmeter till ytan och tas i bruk under början av nästa år. Projektet har även sedan tidigare finansierats av en grön obligation, vilket innebär att investerare lånar ut pengar till hållbara projekt.

– Endast de mest ambitiösa byggprojekten med en uttalad miljöprofil kan få Miljöbyggnad guld. Vi skapar hållbara vårdfastigheter för dagens och morgondagens invånare i Region Stockholm och det känns mycket positivt att få den här certifieringen som ett kvitto på att vi når våra höga ambitioner, säger Elisabeth Teichert, miljöchef på Locum, i ett pressmeddelande.

Om Miljöbyggnad

- Miljöbyggnad är ett svenskt certifieringssystem för hållbara byggnader som värderar bland annat energianvändning och inomhusmiljö samt att inga hälso- och miljöfarliga material byggs in i fastigheten.
- Dagsljusinsläpp, ventilation, termiskt klimat, fukt och radon är några saker det ställs krav på.
- Systemet ägs och utvecklas av Sveriges största organisation för hållbart samhällsbyggande, Sweden Green Building Council, som även genomför certifieringarna. Men byggnadens prestanda granskas av tredje part.
- För att bibehålla guldcertifieringen görs en verifiering cirka två år efter att fastigheten tagits i drift.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev