måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

NAI Svefa satsar på management consulting

Publicerad: 7 september 2017, 02:39

Andreas Hagberg. Foto: NAI Svefa.

NAI Svefa har nu lanserat ett nytt affärsområde och kommer att erbjuda management consulting på ledningsnivå till både bolag och kommuner, primärt inom fastighetsbranschen men även i andra branscher då affärsområdet ska vara oberoende.

Ämnen i artikeln:

FasticonSvefa

NAI Svefa har nu lanserat ett nytt affärsområde och kommer att erbjuda management consulting på ledningsnivå till både bolag och kommuner, primärt inom fastighetsbranschen men även i andra branscher då affärsområdet ska vara oberoende. Satsningen är en följd av förvärven av Sensa Corporate Advisors och Fasticon som genomfördes i juni 2016. Affärsområdet kommer enligt ett pressmeddelande initialt att ha 17 medarbetare som hämtas från Sensa, Fasticon och NAI Svefa och det kommer att ledas av Andreas Hagberg, som varit vd för Sensa sedan i januari 2016.

– När NAI Svefa förvärvade Sensa och Fasticon såg man att det fanns inslag av management consulting i båda bolagen. Vi har i gamla Sensa arbetat en hel del med infrastruktur och energibolag och det finns en hel del liknande faktorer i fastighetsbranschen, det är kapitalintensiva sektorer och man kan överföra en hel del erfarenheter branscherna emellan, säger Andreas Hagberg i samtal med Fastighetsnytt.

Det nya affärsområdet kommer att fokusera på rådgivning kring strategi, organisation, ledning och styrning men vad är det man kan tillföra med management consulting inom fastighetssektorn?

– Fastigheter är bland de största och viktigaste tillgångar vi har i de flesta branscher samt inom det offentliga som exempelvis kommunsektorn. I och med att Svefa satsar på management consulting så kommer vi in i beslutsprocessen tidigare, och därigenom bidra till ett bättre beslutsfattande.

Det nya affärsområdet kommer som sagt att vara branschoberoende men Andreas Hagberg konstaterar att fastigheter blir en viktig del i erbjudandet. Han säger att det emellertid finns en naturlig koppling då många av bolagets nuvarande kunder är rörelsedrivande bolag som äger fastigheter, som exempelvis industribolag.

– Vi vill bli det naturliga valet utav management consult för både offentliga och privata aktörer inom fastighets- och energibranscherna i hela Sverige. Svefa har en stor erfarenhet av att arbeta i gränslandet mellan det offentliga och privata och det ger oss en konkurrensfördel över andra managmentkonsulter, säger Andreas Hagberg.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev