torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Något högre bostadspriser i april

Publicerad: 13 maj 2019, 12:22

Mest skuldsatta är personer mellan 18 och 35.

Villapriserna i hela landet ökade med 1 procent i april medan bostadsrätterna stannade på oförändrat. Det visar de senaste siffrorna från Svensk Mäklarstatistik.

Ämnen i artikeln:

MäklarstatistikSvensk Mäklarstatistik

Villapriserna i hela landet ökade med 1 procent i april medan bostadsrätterna stannade på oförändrat, enligt nya siffror från Svensk Mäklarstatistik. På årsbasis har bostadspriserna för både villor och bostadsrätter ökat från 0 till 1 procent.

Störst prisökning för bostadsrätter under april noterades i Göteborg med +2 procent i centrala Göteborg och +1 procent i storstadsområdet. Övriga storstäder hade oförändrade priser både centralt och i respektive storstadsområde i samma tidsperiod. Prisutvecklingen på årsbasis ligger på samtliga områden nu på 0 procent eller över där endast Malmöområdet sticker ut med årstakter på +6 procent och +7 procent.

Villamarknaden visar på motsatt månadsresultat då Göteborgsområdet förblev oförändrad medan villapriserna steg med +2 procent i Stockholmsområdet och +1 procent i Malmöområdet. På årsbasis ligger siffrorna på +5 procent i Malmö, +2 procent i Göteborg och oförändrat i Stockholm.

– Antalet affärer ligger på en fortsatt stabil hög nivå. Sett till årets fyra första månader har det sålts över 50.000 bostadsrätter och villor, där speciellt villa-antalet ligger 2-3 procent över de senaste årens volymer. På årsbasis ökar nu priserna i alla redovisade områden förutom Stor-Stockholm där den är oförändrad, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev