torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

MKB-anställd misstänks för korruption

Publicerad: 13 februari 2017, 07:46

Terje Johansson. Foto: MKB.

En anställd på Malmös allmännyttiga bostadsbolag MKB misstänks för att ha riggat upphandlingsprocesser och gynnat ett skånskt byggbolag, skriver Sydsvenskan.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i SydsverigeTerje Johansson

En anställd på Malmös allmännyttiga bostadsbolag MKB misstänks för att ha riggat upphandlingsprocesser och gynnat ett skånskt byggbolag, skriver Sydsvenskan.

– MKB fick ett anonymt tips i mitten av november 2016. Det innehöll indikationer att en medarbetare brustit i ansvar och förtroende. En utredning inleddes omgående, både internt och med stöd av externa parter, säger MKB:s kommunikationschef Margaretha Söderström till Fastighetsnytt.

Enligt henne visade utredningen på “tillräckligt allvarliga saker” som ledde till att medarbetaren avskedades.

– I mitten av januari gjorde MKB en polisanmälan och frågan är nu föremål för en polisutredning. I dagsläget har vi inget mer att tillägga, säger hon.

Den anställde fick alltså sparken, och polisanmäldes en vecka senare av bolaget under brottsrubriceringen trolöshet mot huvudman.

– Vi har gjort en otroligt omfattande utredning som ännu pågår och vi har lämnat materialet till polisen. Vi tar detta på yttersta allvar. Vi har agerat kraftfullt, snabbt och inte sparat på något. Vi har även lämnat in den avskedade personens dator och telefon till polisen, säger MKB:s vd Terje Johansson till Sydsvenskan.

Byggbolaget som vann upphandlingarna har inte polisanmälts.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev