lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Mileway bygger ut till stor hyresgäst – hyr 6 800 kvm

Publicerad: 9 mars 2023, 10:32

Mileway har under våren inlett arbetet med att bygga ut fastigheten Flygvärdinnan 5, som expanderar med cirka 1 600 kvadratmeter.

Foto: Goole maps

Blackstones last mile-varumärke Mileway bygger ut Ahlsells Bulltoftabutik, utanför Malmö. Därmed utökar verktygs och installationsgrossisten till 6 800 kvadratmeter i fastigheten Flygvärdinnan 5, uppger Mileway till Fastighetsnytt.

Ämnen i artikeln:

SvepetBygg

Philip Wallin

philip.wallin@bbm.bonnier.se


Mileway, som etablerades i Sverige 2019 då huvudägaren Blackstone ville rida på logistikvågen, bygger ut fastigheten Flygvärdinnan 5 på Höjdrodergatan.

Här på gamla Bulltofta flygfält utanför Malmö har Ahlsell varit hyresgäst sedan Wihlborgs var fastighetsägare.

Läs mer: Mileway-affären ställs in – Oscars miljardförvärv i papperskorgen

Wihlborgs förvärvade fastigheten 2007 och sålde den till Blackstone, i en paketaffär om 1,4 miljarder, 2020.

– Vi är glada över möjligheten att stödja Ahlsells tillväxtresa i södra Sverige. Förutom att förnya det nuvarande hyresavtalet, innebär överenskommelsen att vi gör en tillbyggnad på den befintliga fastigheten, för att möta deras behov. En klassisk win-win, och vi ser fram emot att utöka vårt samarbete ytterligare, säger Jacob Goldmann, country director Sverige på Mileway.

Läs mer: Logicenters köper Sempers nya centrallager om 23 000 kvm

Logistikjätten tillför runt 1 600 kvadratmeter till den befintliga byggnaden. Därmed går Ahlsell från att hyra 5 200 kvadratmeter till 6 800 kvadratmeter.
Tillbyggnaden ska stå helt klar till hösten, enligt Mileway.

Fastighetsjätten berättar även att den nya fastigheten kommer utrustas med ett tak för solpaneler, LED-belysning och en stor asfalterad gård för ytterligare utomhusförvaring och parkering. Vilket ger Ahlsell möjlighet att utöka produktsortiment på platsen och på så sätt växa i Sydsverige.

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev