torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Länsstyrelsen: Grönt ljus till Karlastaden

Publicerad: 28 september 2017, 04:49

Karlatornet är juvelen i den framväxande Karlastaden. Bild: Serneke.

Detaljplanen för Karlastaden, som i somras godkändes av kommunfullmäktige i Göteborg, har nu även fått grönt ljus från Länsstyrelsen.

Ämnen i artikeln:

KarlastadenLänsstyrelsenFastighetsmarknaden i VästsverigeKarlatornetSernekeGöteborg

Det var efter att kommunfullmäktige i juni antagit detaljplanen, efter många turer, som Länsstyrelsen beslutade att ta in kommunens beslut för prövning med motivet att “planeringsförutsättningarna för planen behövde förtydligas”, eftersom man befarade att riksintresset skulle kunna skadas och att bebyggelsen skulle bli olämplig för människors hälsa och säkerhet.

Länsstyrelsen konstaterar nu i sitt beslut att de avtal och avsiktsförklaringar som efterfrågats har inkommit samt att man nu ”inte längre befarar att det föreligger risk för påtaglig skada på riksintresset för kommunikationer eller att genomförande av bebyggelse enligt planen blir olämplig med hänsyn till människors hälsa och säkerhet. Länsstyrelsen beslutar därför att inte upphäva planen.”

Länsstyrelsen slår även fast att deras beslut inte kan överklagas.

– Även om detta var ett väntat beslut så känns det naturligtvis bra att vi kommer vidare i processen och ett steg närmare den byggstart som både vi, alla som köpt lägenhet i Karlatornet och många andra göteborgare väntar på, säger Ola Serneke, vd på Serneke. Nu är det fullt fokus på att förverkliga detta projekt med såväl bra arkitektonisk utformning som med god ekonomi.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev