onsdag31 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Klubbat: Liseberg får göra miljardutbyggnad

Publicerad: 13 september 2019, 06:36

Liseberg vill bygga ett upplevelsehotell med 450 rum. Illustration: Liseberg

Nu är saken avgjord. Kommunfullmäktige i Göteborg sa på torsdagskvällen ja till den detaljplan som tillåter en miljardutbyggnad av Liseberg.

Ämnen i artikeln:

Fastighetsmarknaden i VästsverigeLisebergNCC

Nu är saken avgjord. Kommunfullmäktige i Göteborg sa på torsdagskvällen ja till den detaljplan som tillåter en miljardutbyggnad av Liseberg.

Det ursprungliga förslaget om Lisebergs utbyggnad i form av ett upplevelsehotell, äventyrsbad och nya parkeringar fick göras om innan politikerna ville godkänna planerna. Bland annat har man sett över risker från vägtrafik och hantering av upphävande av strandskydd.

Demokraterna sa nej

Den reviderade detaljplanen fick på torsdagen godkänt av samtliga partier i Göteborgs kommunfullmäktige utom av nybildade Demokraterna, rapporterat DN. Voteringen slutade 67-14.

Lisebergs jubileumsprojekt Illustration: Liseberg

Jätteprojektet väntas kosta cirka 2 miljarder kronor och ska byggas av NCC. För att ha råd med utbyggnaden vill Liseberg sälja marken på Heden i Göteborg där nöjesparken i dag driver ett hotell. DN rapporterar att kommunen kan tänka sig att köpa marken – men inte själva hotellet. Lisebergs prislapp på hotellbolaget är 334 miljoner kronor.

Enligt tidsplanen ska utbyggnaden av Liseberg stå klar mellan 2021 och 2023. Det första årtalet sammanfaller med Göteborgs stads 400-årsjubileum och det andra med Lisebergs 100-årskalas.

Andreas Jennische

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev