fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Klövern köper in sig i projekt i Kista

Publicerad: 4 december 2019, 12:36

Rutger Arnhult, vd Klövern. Bild: Agora

Klövern och ALM Equity har tecknat ett avtal i syfte att gemensamt utveckla fastigheten Skalholt 1 i centrala Kista. Klövern förvärvar sin ägarandel i det samägda bolaget för 355 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

KistaALM EquityKlövern FastigheterRutger Arnhult

Klövern och ALM Equity har tecknat ett avtal i syfte att gemensamt utveckla fastigheten Skalholt 1 i centrala Kista. Klövern förvärvar sin ägarandel i det samägda bolaget för 355 miljoner kronor. Avtalet innebär skapandet av ett joint venture som är innehavare av tomträtten till fastigheten Skalholt 1. Klöverns ägarandel i det gemensamt ägda bolaget kommer att vara 49,9 procent. ALM Equity och Klövern kommer att gemensamt driva genomförandet av projektet Kista Square Garden på tomträtten i samarbete med Stockholms stad. Enligt den nuvarande utvecklingsplanen uppskattas den totala investeringsvolymen till cirka 800 miljoner kronor.Totalt beräknas projektet resultera i ungefär 1 000 små bostadslägenheter samt kommersiella ytor i form av kontor, butiker, restauranger och garage. Intentionen är att skapa ägarlägenheter för gemensam förvaltning, men det kan också bli fråga om bostadsrätter och/eller hyresrätter.

– Projektet är en naturlig satsning i linje med Tobin Properties och Klöverns stadsutvecklingsambitioner, säger Rutger Arnhult, vd på Klövern, i ett pressmeddelande.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev