torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Karlatornet ännu inte godkänt

Publicerad: 21 december 2016, 11:34

Karlatornet är juvelen i den framväxande Karlastaden. Bild: Serneke.

Den omarbetade detaljplanen för Karlavagnsplatsen, där Göteborgs nya landmärke Karlatornet ingår, får ta ännu ett varv. Detta efter att Byggnadsnämnden beslutet om återremiss på veckans möte.

Ämnen i artikeln:

KarlastadenFastighetsmarknaden i VästsverigeKarlatornetSernekeGöteborg

Den omarbetade detaljplanen för Karlavagnsplatsen, där Göteborgs nya landmärke Karlatornet ingår, får ta ännu ett varv. Detta efter att Byggnadsnämnden beslutet om återremiss på veckans möte. Detta rapporterar Göteborgs-Posten.

Tanken var att nämnden på tisdagen skulle besluta om att den omarbetade planen, där tornet som ska byggas av Serneke bland annat sänkts med drygt 20 meter, skulle gå ut på granskning. Istället blir det en återremiss där man ska diskutera de ändringar som gjorts.

Till GP säger Johan Zandin (V), ledamot i Byggnadsnämnden, att man ändrat i gestaltningen så att tornet inte längre är lika “smäckert”.

Förutom det höga tornet innehåller planen fyra kvarter, där det på flera platser ska byggas fler höga hus med upp till 43 våningar.

Att planen går ut på ännu en remissrunda tycker inte Johannes Hulter (S), vice ordförande i nämnden, är konstigt med tanke på att det kommer att bli ett landmärke och en symbol för staden Göteborg.

– Det är inget konstigt i det här. Men vi behöver göra en avstämning, säger han till GP.

Karlatornet var från början tänkt att stå klart under 2019, men datum för färdigställandet är i nuläget uppskjutet till 2020.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev