torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Joint venture om fastighetsutveckling av 100 000 kvm

Publicerad: 3 februari 2015, 09:07

Swedavia, via dotterbolaget Swedavia Real Estate, har idag tillsammans med Bockasjö AB tecknat avtal om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter Airport.

Ämnen i artikeln:

LandvetterBockasjöSwedaviaGöteborg

Fastighetsutveckling inom Swedavia sker inom dotterbolaget Swedavia Real Estate AB. Tillsammans med logistik- och fastighetsutvecklaren Bockasjö AB tecknades idag ett avtal avseende ett omfattande joint venture samarbete för att utveckla Landvetter Logistik Park, vid Göteborg Landvetter Airport.

Avtalet innebär att parterna gemensamt skall utveckla området kring Göteborg Landvetter Airport avseende logistiketableringar. I ett första skede färdigställs 170 000 kvadratmeter mark som möjliggör byggnation av cirka 100 000 kvadratmeter färdiga logistikfastigheter för hyresgäster inom logistikområdet men också andra aktörer som önskar större ytor för lager och kontor.

– Avtalet är ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport som knutpunkt för resande och logistik i regionen. Bockasjö AB är en mycket professionell samarbetspartner och vi är övertygade om att vi därigenom kan överträffa kundernas krav på moderna effektiva logistikbyggnader, bra infrastruktur och närhet till andra företag och tjänster, säger Karl Wistrand, vd Swedavia Real Estate AB, i ett pressmeddelande.

Detaljplanen för området beräknas ha vunnit laga kraft innan sommaren i år och när så skett kommer omfattande markarbeten för hela området att påbörjas. Inflyttning i första fastigheten beräknas ske under våren 2017.

Redaktionen

Källa: Pressmeddelande Swedavia och Bockasjö

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev