torsdag30 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

IPD byter namn

Publicerad: 20 maj 2015, 13:00

MSCI, som i december 2012 köpte upp IPD, har bestämt att samla alla sina varumärken under ett varumärke. Därmed har IPD sedan i april varit verksamt under varumärket MSCI.

Ämnen i artikeln:

Christina GustafssonMSCI

Ända sedan Morgan Stanley avknoppade sitt dotterbolag MSCI år 2009 har MSCI målmedvetet köpt upp marknadsinformationsbolag, liksom IPD och RiskMetrics med flera. Hittills har man låtit dotterbolagen operera under sina gamla varumärken men nu har man som sagt valt att låta MSCI-varumärket, och dess logo, täcka alla områden.

IPD:s svenska index kommer namnbytet till trots fortsatt att bära IPD:s varumärke, som IPD Svenskt Fastighetsindex och IPD Svenskt Bostadsindex.

IPD köptes upp av MSCI i oktober 2012 för 125 miljoner dollar, motsvarande 830 miljoner kronor enligt dåvarande växelkurs.

I en kommentar till Fastighetsnytt skriver Christina Gustafsson, Executive Director på MSCI i Stockholm, att fastigheter av institutionella investerare i allt större grad blir erkända som en viktig global tillgångsklass en utveckling som hon säger att MSCI bidrar till bland annat genom att omklassificera fastigheter som en egen sektor i sin globala industriklassificeringsstandard (GICS), vilket möjliggör för bolaget att utveckla en rad nya fastighetsaktieindex.

Sverrir Thór

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev