fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Inviger innovationshus

Publicerad: 28 januari 2015, 15:49

AMF Fastigheter invigde under onsdagen Epicenter på Malmskillnadsgatan 32, en satsning inom projektet Urban Escape. En medlemsbaserad mötesplats för snabbväxande innovationsdrivna företag, både etablerade och nystartade.

Ämnen i artikeln:

AMF FastigheterEpicenter StockholmUrban Escape

Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter, har tidigare berättat för Fastighetsnytt att när Swedbank valde att flytta verksamheten till Sundbyberg var renoveringsbehovet uppenbart och det behövdes en större investering. När man genomförde studier kring vad som driver utveckling och attraherar i framtiden var innovation och tillväxt ord som dök upp tidigt.

Epicenter omfattar cirka 5 000 kvadratmeter och är en del av AMF Fastigheters stora projekt Urban Escape Stockholm som växer fram i kvarteret mellan Hamngatan, Regeringsgatan och Brunkebergstorg. Tidigare har kontrakt tecknats med Petter Stordalen som ska öppna två nya hotellkoncept i området. Nu öppnar Epicenter som har utvecklats i samarbete mellan AMF Fastigheter, SIME och Result AB som grundades 1999 av Ola Ahlvarsson och vars affärsidé är att hjälpa snabbväxande bolag att expandera.

Patrick_Mats

Patrick Mesterton, vd Result och Mats Hederos, vd AMF Fastigheter.

Epicenter blir bland annat partner till Wired Magazine och Microsoft är strategisk partner och medlem.

Några exempel på medlemsföretag på Epicenter:
Splay, ett digitalt mediahus som representerar Nordens 500 största YouTube- och Instagramstjärnor.

Tictail, en ”gör det själv” e-handelsplattform och marknadsplats för alla som kostnadsfritt vill skapa en webbutik.

Star Stable, ett familjeorienterat virtuellt hästspel. Det grundades 2010 och har idag cirka fyra miljoner registrerade användare i 180 länder, spelet finns tillgängligt på elva språk.

Mattias Fröjd

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev