tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Prenumerera på tidningen Fastighetsnytt

Till erbjudande

Nyheter

Investeringsstödet till äldrebostäder förlängs

Publicerad: 29 september 2011, 22:00

Investeringsstödet till äldrebostäder förlängs
Förordningen om statligt stöd går ut vid årsskiftet, men regeringen vill att det ska förlängas till den 31 december 2014 och vänder sig därför till EU-kommissionen…


Källa: Pressmeddelande Socialdepartementet

Investeringsstödet till äldrebostäder förlängs

Förordningen om statligt stöd går ut vid årsskiftet, men regeringen vill att det ska förlängas till den 31 december 2014 och vänder sig därför till EU-kommissionen.

Investeringsstöd för äldrebostäder har sedan år 2007 kunnat lämnas för byggande av särskilt boenden för äldre, och sedan år 2010 även för byggandet av trygghetsbostäder för äldre personer över 70 år.

– Det behövs både fler särskilda boenden och ett ökat utbud av bostäder som är lämpliga och attraktiva för äldre som vill välja att förändra sitt boende. Trygghetsboenden överbryggar glappet mellan vanligt boende och det särskilda boendet med heldygnsomsorg, säger barn- och äldreminister Maria Larsson.

Förordningen om statligt stöd har godkänts av EU-kommissionen enligt artikel 108.3 i fördraget om Europeiska unionens funktionssätt och sträcker sig till och med den 31 december 2011. Regeringen skickar nu en ansökan till EU-kommissionen om att förordningen om investeringsstöd till äldrebostäder m.m. ska förlängas till den 31 december 2014.

Redaktionen

Dela artikeln:

Fastighetsnytt nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev